Excite

Rust en ontspanning op Gozo

Wie de gekte en drukte van alledag wil ontlopen, doet er goed aan eens een ontspannen vakantie te boeken naar Gozo. Dit prachtige zustereiland van het bekende Malta, midden in de Middellandse Zee, is namelijk een lust voor het oog en een rust voor het lichaam.

Alles wat je zoekt in een heerlijke vakantie, is op Gozo aanwezig. Rotspartijen, stranden, vissersdorpjes, oude kerkjes, prachtige baaien en pittoreske dorpjes, je komt het er allemaal tegen. Het mag dan een klein eiland zijn, om van je stress af te komen is het ideaal.

Symbolisch voor het rustige leven is het feit dat op het hele eiland maar een enkel stoplicht te vinden is. En meer dan vijftig kerkjes. Het katholieke geloof heerst op het eiland, wat terug te vinden is in de cultuur, architectuur en levenswijze van de mensen. De straten zijn vaak uitgestorven, wat bevorderlijk is voor de kalmte, uiteraard.

Het eiland heeft haar wortels in Engeland liggen. Vandaar ook dat de bewoners perfect Engels spreken en de hoofdstad Victoria genoemd wordt. Ook zie je overal nog de bekende Engelse telefooncellen en typische lantaarnpalen. Het eiland is ook de ideale locatie voor een vakantiehuis, in de ogen van de rijke Engelsen. Die zul je er dan ook geregeld tegen het lijf lopen.

Tussen juni en september is het eiland het leukst om te bezoeken. Niet alleen vertoef je dan in heerlijk weer, ook viert elk dorp in die periode een 'festas', of dorpsfeest. Muziek, gezelligheid, dansen en lekkernijen, het maakt van Gozo een topbestemming!

Afbeelding: Rijnvos.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020