Excite

Ryanair en BBC zijn aan het vechten

Ryanair weet altijd wel de publiciteit te halen. Deze keer gaat dat enigszins ongewild. Ryanair is namelijk woest op de BBC vanwege een documentaire die de BBC vanavond gaat uitzenden. In een aflevering van BBC TV's "Panorama" wordt namelijk in dertig minuten een niet al te rooskleurig beeld neergezet over de Ierse prijsvechter. Met name Michael O'Leary komt er slecht uit.

De publiciteit komt de BBC goed uit. Men verwacht hoge kijkcijfers in Ierland en Engeland. Niet zo vreemd, aangezien Ryanair 25 pagina's aan emails tussen de luchtvaartmaatschappij en de BBC online heeft gezet. Erg komisch, hoe onder andere Michael O'Leary een fittie begint met de Engelse omroep. De directeur van Ryanair komt er namelijk zelf nogal slecht vanaf in de documentaire. Zo zou hij zijn werknemers vergeleken hebben met citroenen die uitgeknepen en weggegooid moesten worden. Au...

Ook is Ryanair boos dat het geen weerwoord mag geven, zo beweert men. BBC zend de documentaire uiteraard gewoon uit vanavond. Damage control doen ze bij Ryanair maar, zo vindt men. De vechtpartij is inmiddels aan het uitlopen op het kinderachtige. Behalve de publicatie van de mailwisseling weigert Ryanair ook reporters van de BBC tijdens openbare vergaderingen. Lekker puh.

Afbeelding: Flightline.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021