Excite

Ryanair laat je gratis sms en oproepen ontvangen in het buitenland

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft iets nieuws gelanceerd: 's werelds eerste gratis mobiele telefoon roaming service, in samenwerking met de mobiele service Maxroam.

Ryanair zegt dat de passagiers gratis mobiele gesprekken en sms'jes kunnen ontvangen, wanneer zij reizen in het buitenland. Nouja, gratis… er zit natuurlijk een addertje onder het gras, want het aanbod is alleen beschikbaar als je een Maxroam simkaart aanschaft, ter waarde van € 10.

Als passagiers de simkaart van Maxroam kopen, kunnen ze in 43 landen tegen een vast tarief bellen en sms-sen. Bellen kost 29 cent per minuut, een standaard SMS-bericht kost 9 cent. Het maakt niet uit in welk land je je bevindt.

Voor 29 euro is op Ryanair.com een 'roaming bundel' beschikbaar, die bestaat uit een telefoon, een simkaart en € 10 beltegoed. Als onderdeel van haar exclusieve deal met Maxroam, heeft de luchtvaartmaatschappij een miljoen gratis Maxroam 'ontvangen oproep'-minuten beloofd, aan nieuwe en bestaande klanten.

'We bieden gegarandeerd de laagste tarieven en met Maxroam leveren we ook een geweldige roaming dienst die het voor het eerst mogelijk maakt voor passagiers gratis te bellen en sms-berichten te ontvangen in het buitenland,' aldus Sinead Finn van Ryanair. Finn voegt toe dat Ryanair klanten ook van de goedkoopste roaming-tarieven in Europa gebruik maken, wanneer ze bellen en sms berichten versturen.

Kieran Sexton van Maxroam zegt dat hun producten 'dramatisch' de mobiele roaming-kosten van klanten verlagen wanneer ze reizen in Europa. 'Gesprekken worden 40% goedkoper dan de bestaande Europese tarieven en de Maxroam simkaarten kunnen overal ter wereld gebruikt worden met een standaard mobiele telefoon. Ook voor de iPad en de iPhone zijn simkaarten beschikbaar.'

Afbeelding: Flickr, gebruiker traftery

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020