Excite

Ryanair vliegt toch niet goedkoop naar de VS

  • © Getty Images
Eerder deze week leek het er nog op dat Ryanair van plan was hele goedkope vliegtickets aan te bieden voor reizen naar de Verenigde Staten. De luchtvaartmaatschappij lijkt nu echter terug te krabbelen en doet net of die mededeling nooit gedaan is.

Maandag kwam naar buiten dat Ryanair vliegtickets aan wilde bieden voor 14 euro. Voor dat geld konden passagiers dan van Londen naar New York vliegen. De luchtvaartmaatschappij doet nu echter alsof daar met geen woord over gesproken is. De kans dat reizigers binnen twee jaar voor minder dan twee tientjes aan de andere kant van de oceaan staan lijkt dus ineens niet zo heel groot meer.

Het nieuws kwam naar buiten via Belgische en Amerikaanse kranten en werd eveneens bevestigd door een woordvoerder van de prijsvechter. Nu geeft Ryanair echter aan dat er nooit plannen zijn geweest voor transatlantische vluchten en dat die er in de toekomst waarschijnlijk ook helemaal niet zullen komen. Dat werd naar buiten gebracht in een formele verklaring.

Luchtvaartexperts dachten al dat het waarschijnlijk niet mogelijk was om voor zo weinig geld over de oceaan te vliegen. Norwegian, een andere goedkope luchtvaartmaatschappij, heeft al eens zoiets geprobeerd, maar dat leverde een flinke duik in de rode cijfers op. Dit zou Ryanair waarschijnlijk niet veel anders vergaan. Wie dus toch voordelig naar de Verenigde Staten wil reizen, kan beter goed op de ticketprijzen blijven letten. Flexibel zijn in vertrekplaats is ook zinvol; soms is het voordeliger om bijvoorbeeld vanuit Duitsland, België of zelfs Luxemburg te vliegen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021