Excite

RyanAir wil staanplaatsen in vliegtuig

Geen enkele vliegtuigmaatschappij weet zo goed de media te halen met gratis publiciteit als RyanAir. De Ieren hebben heel goed door waarmee het nieuws te halen valt. Zo ook nu weer. De nieuwste marketingstunt van RyanAir is aankondigen dat ze volgend jaar tests willen doen met staanplaatsen.

Staanplaats, inderdaad. Door geavanceerde stoelen, waarbij mensen rechtop staan, bespaart RyanAir een hoop ruimte en kan het spotgoedkoop de plekken aanbieden. Fantastisch natuurlijk, staand van Eindhoven naar Ibiza voor een euro of acht.

Mensen die verstand hebben van Europese regelgeving betreffende veiligheid in het vliegverkeer spreken echter van een marketingstunt. Zij geven aan dat staanplaatsen in vliegtuigen voorlopig nog niet goedgekeurd gaan worden. Dus dat is een streep door de rekening van RyanAir.

Overigens wilde de Ieren een deel van de goedkope tickets opvangen door geld te vragen voor toiletbezoek in het vliegtuig. Dat moet voortaan een pond gaan kosten. Plassen op grote hoogte is dus niet langer gratis.

Als dat laatste doorgang vindt, vinden wij het niet meer dan normaal dat RyanAir ook elke vlucht een toiletjuf mee gaat. Zo eentje met een wit plastic tafeltje, een slecht radiostation aan en zo'n schaaltje met wat muntjes. Als RyanAir dat in een vliegtuig weet te proppen, willen wij best betalen.

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020