Excite

Ryanair wil vliegtuig met staanplaatsen

Ooit wel eens in een vliegtuig gezeten met onbedwingbare verlangen om te gaan staan? Moet je in de toekomst met Ryanair gaan vliegen. De luchtvaartmaatschappij heeft weer een nieuwe truc verzonnen om meer passagiers in een vliegtuig te proppen. Aan Boeing is gevraagd om een vliegtuig te ontwerpen waar een gedeelte van de zitplaatsen is uitgehaald om ruimte te maken voor staanplaatsen. Jawel, Ryanair wil graag dat u gaat staan in een vliegtuig. Bartafel er bij, tap aan en het kan zowaar nog gezellig worden, zou je zeggen.

Uiteraard is dat niet het geval. Passagiers moeten namelijk zoveel mogelijk gecontroleerd worden. Dat betekent dat er een soort krukken in het vliegtuig worden gebouwd, waar mensen half op kunnen zitten en leunen. Handig, want die stakrukken kunnen dichter op elkaar gebouwd worden dan stoelen. Zo passen er dus meer mensen in een vliegtuig. Handig. Omdat het natuurlijk een stuk minder comfortabel is, krijgen passagiers die er voor kiezen te gaan staan vijftig procent korting. De Chinese maatschappij Spring Airlines past het principe al een tijdje toe.

Ryanair is sowieso de koning van de kostenbesparende maatregelen. Zo overwoog men vettaxatie in te voeren om dikke mensen weg te jagen, zouden passagiers hun eigen koffers tot aan het vliegtuig moeten dragen, werd er lichter bestek en zetels besteld om brandstof te besparen en toiletbezoek zou betaald worden, exclusief de toiletjuffrouw die op een tuinstoel bij het toilet tosti eet, koffie drinkt en je centjes in ontvangst neemt. Wij hebben ook nog wat voorstellen: geen stoelen of krukken, maar beugels aan het plafond waar je je aan vast kunt houden, volledig automatische piloot om de gezagvoerder af te schaffen en het dak vervangen door een stuk zeil. Moet kunnen.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020