Excite

Bijzondere stedentrip? Boek een vlucht naar Rygge Moss

Als je een liefhebber van stedentrips bent, is het soms moeilijk kiezen waar je heen wilt reizen. Het moet dichtbij zijn, want je gaat maar een paar dagen, en het moet vooral betaalbaar zijn. Wil je eens iets heel anders dan Praag, Barcelona, of London? Ga dan naar Noorwegen!

Op een kleine twee uur vliegen van Nederland ligt het Noorse Rygge Moss vliegveld. Voor ongelooflijke prijzen kun je een vlucht naar deze plaats boeken. Omdat het een minder bekend en centraal gelegen vliegveld is, kan het je een boel geld schelen. Met Ryanair vlieg je bijvoorbeeld voor nog geen 40 euro heen en terug naar Rygge.

Rygge is een gemeente in de Noorse provincie Østfold in het Zuidoosten van Noorwegen, op 60 kilometer afstand van de hoofdstad Oslo. Je zit dan in het zuiden van Noorwegen, tegen de grens van Zweden aan. De omgeving is erg heuvelachtig en ligt aan het Oslofjord, een prachtige fjord van 107 kilometer lang.

De Oslofjord is één van de populairste recreatiegebieden rond Oslo, zeker in de zomer. Er zijn prachtige stranden en je kunt er heerlijk zwemmen of aan watersport doen. Erg populaire stranden zijn Huk en Paradisbukta. Er zijn ook nog een aantal bijzondere rotstekeningen in die buurt te vinden. Op de fjord varen ook veel bootjes: kano’s, kajaks en zeilbootjes. Vissers kunnen hun pret er ook niet op. De Koninklijke Noorse luchtmacht heeft vlakbij de stad een helikopter- en vliegbasis waar onder andere haar Falcon 20's gestationeerd zijn.

Frederikstad en Oslo en andere plaatsen eromheen zijn makkelijk te bezoeken. Vanuit Rygge rijden er af en aan treinen naar omliggende steden. Voor een skitripje in de winter, of een wandeltocht in de zomer, dit gedeelte van Noorwegen is het bezoeken waard! Bovendien spreekt iedereen er uitstekend Engels en vindt u overal bed & breakfasts om te overnachten.

Velkommen til Norge!

afbeelding:Flickr, gebruiker ronilse

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020