Excite

Sail goed voor Amsterdamse economie

In veel gevallen kosten festijnen steden vooral geld, maar dat is met Sail niet het geval. Dit nautische evenement zou de economie van Amsterdam maar liefst 90 miljoen euro op kunnen leveren. Dat is wat minder dan in 2005, maar het blijft nog steeds een fors bedrag.

Het Parool heeft dit uit laten rekenen. In 2005 wist Amsterdam met Sail nog 97 miljoen euro binnen te halen, maar dit jaar zullen bezoekers vanwege de economische crisis waarschijnlijk wat minder geld uitgeven en zullen de opbrengsten lager zijn. Ook verwacht men vooral minder buitenlandse bezoekers.

Uiteraard kost het evenement ook geld; naar verwachting zal er zo’n 10,5 tot 11 miljoen moeten worden uitgegeven. Anderhalf miljoen daarvan kan betaald worden uit een speciaal subsidiepotje van de gemeente Amsterdam.

Sail 2010 begint op 19 augustus 2010 en zal eindigen op 23 augustus. In die dagen is er een vol programma, met verschillende activiteiten op het gebied van sport en cultuur. Natuurlijk wordt traditiegetrouw ook weer de Sail-in parade gehouden, kunnen ‘tall ships’ worden bezocht en is er een speciale Sharbourcitytour. Ook aan kinderen is gedacht; voor hen is een speciaal programma samengesteld, met onder meer een kinderpodium en de ultieme piratenbeleving.

Meevaren met een eigen boot mag ook, maar hiervoor moet je wel voldoen aan een aantal strenge regels. Als je geen boot hebt kun je een arrangement boeken op één van de boten die mee varen.

Afbeelding: Flickr account Cre@tivity

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021