Excite

San Francisco: niet alleen voor hippy's

San Francisco is een stad in de Amerikaanse staat Californië. De stad ligt op een groot aantal bergen, waardoor er veel steile straten zijn. Ook is San Francisco een zeer toegankelijke stad voor verschillende subgroepen zoals bijvoorbeeld de hippies.

In San Francisco is veel te beleven. Ga bijvoorbeeld eens naar Fishermann’s Wharf, met allerlei winkeltjes en restaurants. Vergeet dan zeker niet even langs Pier 39 te gaan, waar honderden zeeleeuwen van de zon genieten. Een andere toeristische attractie is Alcatraz, de voormalige gevangenis. Je kunt hier een kijkje nemen in deze gevangenis en een interessante rondleiding krijgen. In Chinatown wonen meer dan 80.000 Chinezen. In dit gedeelte van de stad kun je goed eten en goedkoop winkelen. Alamo Square is een klein parkje dat veel toeristen trekt vanwege de vijf gelijke huisjes die ook wel ‘Painted ladies’ worden genoemd. Je kunt ook besluiten naar Lombard Street te gaan. Deze straat bestaat uit tien verschillende haarspeldbochten.

Het bekendste van San Francisco is waarschijnlijk de Golden Gate Bridge. Deze mag je dus zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan de stad. Je kunt er overheen lopen of rijden, maar het is ook mogelijk een mountainbike te huren en een leuke fietstocht te maken over de brug heen.

San Francisco is zeer geschikt om te winkelen of om cultuur te snuiven. Er zijn veel verschillende musea te vinden. Ook zijn er diverse goede hotels, zodat je er meerdere dagen kunt blijven. En de keuze op culinair gebied is erg uitgebreid in de stad. Er zijn restaurants met verschillende specialiteiten en keukens, zodat je kunt eten waar je op dat moment zin in hebt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020