Excite

San Francisco: zeker een bezoek waard

San Francisco ligt in het zuidwesten van de Verenigde Staten, in Californië. De stad is gebouwd op maar liefst 43 heuvels. Mocht je in de Verenigde Staten zijn, dan is een bezoek aan San Francisco zeker de moeite waar. De stad biedt tal van bezienswaardigheden zoals de beroemde Golden Gate brug, Fisherman’s Wharf, Union Square, Chinatown en het sinistere Alcatraz. Wat betreft inwoneraantal is San Francisco vergelijkbaar met Rotterdam.

De Golden Gate bridge is een imposante hangbrug dat het schiereiland waarop San Francisco ligt met het noorden verbindt. De brug is ontworpen door Joseph B. Strauss en is maar liefst 2737 meter lang.

De Fisherman’s Wharf is een oude zeeliedenbuurt, welke tegenwoordig een bezienswaardigheid is. Vanaf hier kijk je uit over Alcatraz en bij Pier 39 huist een groep zeehonden. Deze toeristische plek wordt erg uitgebuit door (vis)restaurantjes en cafés, welke vaak kwalitatief niet de beste zijn. Vanaf Fisherman’s Wharf kun je met een boot naar Alcatraz.

Alcatraz was vroeger een streng beveiligde gevangenis op een eiland voor de kust van San Francisco, waar de grootste misdadigers werden opgesloten. In 1962 hebben drie gevangenen het gepresteerd te ontsnappen. Na de ontsnapping is nooit meer iets van het drietal vernomen, waardoor veel mensen beweren dat de drie zijn omgekomen tijdens hun vlucht. Dit is echter nooit bewezen en na de ontsnapping is de gevangenis gesloten. De film ‘Escape from Alcatraz’ gaat over deze gebeurtenis. Het eiland is nu een drukbezocht museum.

Ook een aanrader is het museum voor moderne kunst. Dit museum voor moderne kunst (San Francisco Museum of Modern Art) is zelf een voorbeeld van moderne architectuur en is zeer zeker een bezoek waard.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Jo Anslow

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020