Excite

Zomerse vakanties in Sardinië

Sardinië is een heerlijke vakantiebestemming. Door de kleine oppervlakte van het Italiaanse eiland kun je hier een vakantie houden naar ieder zijn smaak. Lekker weer, fantastisch eten en een prachtige omgeving met vele bezienswaardigheden. Sardinië heeft het allemaal voor je op zo'n 150 bij 300 kilometer land. Ideaal voor een korte vakantie of rondreis.

Hoofdstad Sardinië

Sardinië is een autonome regio binnen Italië. Het eiland behoort tot één van de meest dunbevolkte gebieden van Europa. De meeste mensen wonen in de hoofdstad van het eiland: Cagliari. De naam betekent letterlijk 'kasteel,' dat is een verwijzing naar de oude binnenstad van Cagliari. De oudste delen van deze binnenstad stammen uit de elfde eeuw.

Belangrijke bezienswaardigheden in Cagliari zijn de kathedraal 'Santa Maria', de basiliek 'San Saturnino' en het Romeinse amfitheater. Er is ook een interessant museum over de prehistorische Nuragische beschaving van Sardinië. Andere belangrijke plaatsen met historische bezienswaardigheden zijn Sassari, Nuoro, Olbia en Oristano.

Andere bezienswaardigheden op Sardinië

Sardinië heeft een rijke historie, met verschillende overheersers. Er zijn nog veel resten van prehistorische beschavingen te zien, zoals de Domus de Janas en de vele kenmerkende stenen bouwsels Nuraghi, die over het eiland verspreid zijn.

Ook de Romeinen hebben hun sporen nagelaten, vooral in de grotere steden en met betrekking tot de infrastructuur. Langs de kust staan nog een aantal Aragonese (Spaanse) torens die stammen uit de tijd dat Sardinië onder vuur lag van de Arabieren, rond het jaar 1000.

Liefhebbers van natuur kunnen hun hart ophalen in het Maddalena-archipel, waar 23 kleine eilandjes op een oppervlakte van 50 vierkante kilometer liggen. In prehistorische tijden, toen de zeewaterspiegel lager lag, vormde dit een natuurlijk brug naar het naburige Corsica. Nu is het de ideale plek om er met een bootje op uit te trekken.

Gezellige kustplaatsjes

Voor een echte mediterraanse belevenis trek je er op uit naar één van de vele kustplaatsjes met kleine havens. Lekker op een oud plein een espresso of een goed glas wijn nuttigen en de dagelijkse zorgen vergeten. Dat kan in bijvoorbeeld San Pantaleo en Cervo. Deze plaatsen zijn wel erg populair bij toeristen, dus duurder dan andere, zelfde soort havenstadjes in Sardinië.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021