Excite

Scheveningse Pier gaat in de zomer weer open

  • © Getty Images
De Scheveningse Pier gaat komende zomer waarschijnlijk toch weer open. Vorig jaar werd de Pier gesloten, omdat de eigenaar failliet was gegaan. De Pier was al jaren niet meer goed onderhouden, waardoor de veiligheid van bezoekers niet meer gegarandeerd kon worden. Sinds die tijd is er ook vrijwel niets meer met de pier gebeurd.

De beroemde Pier is nu echter opgekocht door vastgoedbedrijf KondorWessels en hotelbedrijf DanZep. Ze betaalden er drie miljoen euro voor en hopen er weer wat bijzonders van te maken. Wat dat precies is, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk gaat het om recreatiewoningen, een hotel of een reuzenrad. Ook denken de nieuwe eigenaars erover om de Pier te voorzien van een extra ingang, zodat mensen vanaf het strand ook makkelijker op de Pier kunnen komen.

Wat wel duidelijk is, is dat het een plek moet worden waar mensen graag willen komen. Er moet van alles te zien en te beleven zijn. Volgens de nieuwe eigenaar was dat voorheen een zwakke plek van de Pier: "De Pier was niet succesvol omdat er nooit goed is geprogrammeerd. Er was hier gewoon niet zoveel te doen."

Hoewel er nog heel wat gedaan moet worden voor de Pier weer in enige glorie hersteld is, zijn er ook al veel dingen gedaan. De elektriciteit werkt weer en in de komende maanden worden de sprinklerinstallaties en verwarming opnieuw aan gesloten. Ook zal het beton op verschillende plekken moeten worden vernieuwd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021