Excite

Schiphol bespiedt reizigers

Er is drie jaar in het geheim aan gewerkt, maar nu is het dan zo ver. Op Schiphol komt permanent cameratoezicht. Met dit cameratoezicht kunnen tientallen marechaussees en douaniers de hele dag precies in de gaten houden wat er gebeurt op Schiphol. Dit kunnen ze zeven dagen per week, 24 uur per dag.

De komende maand zal het intensieve cameratoezicht van start gaan. Het geldt voorlopig nog alleen voor de openbare ruimtes.Later zullen ook afgeschermde gedeeltes de cameratoezicht krijgen, zoals bijvoorbeeld het bagageafhandelingssysteem onder Schiphol, waar drugsbendes erg actief zijn. De cameratoezicht dient als extra veiligheid tegen het terrorisme. Nu kan er slechts achteraf bekeken worden naar de beelden, maar dit wordt dus veranderd. Er zullen constant mensen aanwezig zijn om de beelden in de gaten te houden, zodat ze sneller kunnen ingrijpen.

De meekijkruimtes zijn van allerlei technische spullen voorzien. Er zijn verschillende meldkamers vanwaar er gekeken kan worden. Ook zijn de camera’s op afstand te besturen. Op de monitoren kan alles in de gaten gehouden worden.

De burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer, Theo Weterings, heeft toestemming gegeven voor deze camerabeveiliging. Hij vindt dat het noodzakelijk is om alles goed in de gaten te houden, omdat er een verhoogde terrorismedreiging is. Ook zijn er meer misdaadbendes die via Schiphol mensen en drugs proberen te smokkelen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020