Excite

Schiphol is beste internationale luchthaven

Amsterdam Airport Schiphol heeft de Leading Edge Award van 2009 gewonnen. De prijs werd uitgereikt door het Amerikaanse zakenreisblad Executive Travel Magazine. In 2008 kreeg Schiphol deze prijs ook al. Met deze prijs is Schiphol uitgeroepen tot beste internationale luchthaven. De Leading Edge Award is gekozen door de lezers van het blad. Zij beoordeelden Schiphol als beste luchthaven op de eigenschappen leiderschap, klantgerichtheid en visie.

De Leading Edge Award is niet de eerste prijs die Schiphol dit jaar heeft mogen ontvangen. Eerder won Schiphol deACI Europe Best Airport award, vanwege de hoge kwaliteitsgraad en de wijze waarop de luchthaven een relatie heeft met de omwonenden. Canadese reisagenten riepen Schiphol uit tot Favourite International Airport 2009. In april werd Schiphol gekozen door lezers van het Aziatische vrachtblad Cargonews Asia tot Best Airport Europe. Ook won Schiphol de prijs Best Airport Website die werd uitgereikt door Flightglobal.com.

Schiphol is de vijfde luchthaven van Europa met jaarlijks ruim 47,5 miljoen passagiers. Ook is Schiphol de derde luchthaven op de lijst als het gaat om vracht. Jaarlijks wordt er ruim 1,5 miljoen ton vracht vervoerd vanaf Schiphol. Er zijn op Schiphol ruim 99 lijndienstmaatschappijen en de vliegtuigen gaan naar ongeveer 260 verschillende bestemmingen over de hele wereld.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020