Excite

Schiphol manipuleerde jaarcijfers

Volgens Pieter Lakeman hebben de topmensen van Schiphol met de jaarcijfers lopen sjoemelen, om zo hogere bonussen te krijgen. Lakeman heeft hier onderzoek naar gedaan, omdat verschillende medewerkers op Schiphol hem gevraagd hadden dit te doen.

Vooral financieel directeur Pieter Verboom heeft behoorlijk met de cijfers van Schiphol lopen manipuleren met de cijfers van opleverdata van vastgoedprojecten en heeft hij rendementcijfers vervalst. Dit alles zou Verboom hebben gedaan in ruil voor een huis in Frankrijk. Ook werd het vervalsen gedaan om dingen goedgekeurd te krijgen, die eigenlijk niet interessant zijn voor de luchthaven. De raad van commissarissen heeft Verboom hierover verhoord, maar niet ontslagen.

Pieter Lakeman denkt niet dat er een intern onderzoek zal plaatsvinden, maar hij geeft het bedrijf wel de gelegenheid om zelf stappen te ondernemen. Hij geeft aan dat hij zelf aan de slag zal gaan met een onderzoek wanneer er niets wordt gedaan door het bestuur van Schiphol. Dit zal hij doen omdat hij het een algemeen belang vindt, waarvan de waarheid naar boven moet komen. Pieter Lakeman heeft aandelen in een bedrijf dat nauw samenwerkt met Schiphol, maar dat heeft volgens eigen zeggen niets te maken met het onderzoek dat hij wil gaan doen.

Lakeman werd vorig jaar beroemd, omdat hij rekeninghouders van de DSB bank heeft aangeraden hun geld van de bank te halen. Pieter Lakeman wordt door veel mensen gezien als de man die de DSB bank failliet heeft gemaakt.

Afbeelding: Flickr account uggboy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020