Excite

Schoonste stranden liggen in Westland

De schoonste stranden van Nederland ligt in de gemeente Westland. Deze gemeente kreeg van de ANWB het predikaat ‘Schoonste strand van Nederland’. Het schoonste strandpaviljoen staat volgens de ANWB op Noord-Beveland.

Naast Westland vielen er nog meer ‘winnaars’, die alleen het predikaat ‘zeer schone stranden’ mogen dragen, met bijbehorend viersterren-plaquette van de ANWB. Westland werd namelijk gevolgd door Schiermonnikoog, Veerle, Noord-Beveland, Sluis, Schouwen-Duiveland, Westvoorne, Terschelling, Harlingen, Vlieland, Rotterdam en Noordwijk.

Opvallend genoeg is een groot deel van de stranden te vinden in Zeeland. Daar is het toerisme erg belangrijk, waardoor het dus zaak is dat de stranden netjes blijven. Rotterdam is een opvallende (bijna) hekkensluiter. Ondanks het feit dat de stad zelf misschien niet voor schoonste stad van Nederland door kan zijn, blijkt het strand in Rotterdam er veel beter aan toe te zijn.

De verkiezing maakte deel uit van de verkiezing van Stichting Nederland Schoon, die het schoonmaken en schoonhouden van Nederland promoot. De hoofddirecteur van de ANWB, Guido van Woerkom, mocht de prijzen uitdelen aan de burgemeester van Westland. Voor hem was dit waarschijnlijk een mooie bekroning op zijn werk; zes jaar geleden eindigde het strand van Westland nog helemaal onderaan de lijst!

Zin in een bezoekje aan het schoonste strand van Nederland? Dan kun je kiezen tussen tien verschillende paviljoens. Vijf paviljoens zijn te vinden in Monster en vijf in ’s-Gravenzande. Het strand zelf strekt zich uit over ongeveer 8 kilometer. Genoeg voor een lekker lange strandwandeling!

Afbeelding: Flickr account ^riza^

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020