Excite

SeaOrbiter: Eerste verticale schip ter wereld

De nieuwste revolutie in de wereld van de scheepvaart is de SeaOrbiter. Dit is een soort kruising tussen de Enterprise uit Star Trek en een zeepaardje. Het resultaat van deze kruising is het eerste verticale schip ter wereld, dat ervoor moet dat mensen nog meer en vooral ook langer kunnen genieten van de prachtige wereld onder water.

Jacques Rougerie, de bedenker van het bijzondere vaartuig, heeft inmiddels een prototype gebouwd. De architect is gefascineerd door water. Zo woont en werkt hij op een boot, rijdt bij in een amfibievoertuig en heeft hij eens 70 dagen onder de zeespiegel doorgebracht. De 51 meter hoge SeaOrbiter moet ervoor zorgen dat straks iedereen zoveel van de zee kan genieten als Rougerie. Hij is er dan ook van overtuigd dat zijn SeaOrbiter binnenkort daadwerkelijk gebouwd zal worden.

Voor het zo ver is, moet Rougerie eerst nog voldoende geld bij elkaar zien te halen. Hij heeft al de helft van de benodigde 35 miljoen euro binnen weten te halen voor de bouw van het eerste type, maar wil zelf eigenlijk toe naar een productie van zes exemplaren. Rougerie heeft er echter alle vertrouwen in dat het hem ook gaat lukken om het resterende deel binnen te halen.

Hij zou hier wel eens gelijk in kunnen krijgen; de SeaOrbiter kan namelijk ook gebruikt worden als basis om de relatie tussen klimaatverandering en oceanen te bestuderen. Hier wordt op dit moment stevig in geïnvesteerd en daar zou Rougerie met zijn SeaOrbiter absoluut een graantje van mee kunnen pikken.

Afbeelding: Money.unblog.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020