Excite

Segovia

Segovia is een stad in Spanje, gelegen op een berg met een hoogte van 1005 meter. Het is een middeleeuws stadje waar je prima terecht kunt voor mooie bezienswaardigheden. Segovia is zeker aan te raden om te bezoeken tijdens een trip in Spanje.

Midden in Segovia is een oud aquaduct, dat dateert uit de eerste eeuw. Het aquaduct heeft ruim 160 bogen en is 118 meter lang. Alcázar is een oud kasteel. Om het kasteel te bekijken is een rondleiding verplicht. Het kasteel is nu een wapenmuseum en ligt op een hoogte van 80 meter. Het kasteel zelf is gemaakt tussen de 11e en de 14e eeuw. Vlakbij Alcázar ligt de kathedraal. De kathedraal heeft zeven koorkapellen en glasramen. De prachtige Romaanse toren San Esteban is ook zeer de moeite waard. Op het Plaza San Martin vind je een standbeeld voor de rebellenleider Juan Bravo.

In Segovia kun je schitterende wandelingen maken langs de mooie bezienswaardigheden en genieten van de vele bijzondere gebouwen. Er is ook de mogelijkheid om wat souvenirs te kopen. Tevens zijn er genoeg eettentjes waar je terecht kunt voor lekkere maaltijden. Ook kun je goed op de terrasjes zitten en lekker ontspannend genieten van het mooie weer. 

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020