Excite

Selfiestick verboden in Disney World

  • © Getty Images
Bezoekers van Disney World in Orlando, Florida, mogen geen selfiestick meer meenemen om een foto van zichzelf in de achtbaan te maken. In de Thunder Mountain-achtbaan heeft zo'n selfiestick al meerdere keren voor problemen gezorgd en daarom wordt de populaire stock voor de mobiele telefoon nu verboden.

Het is al verschillende keren voorgekomen dat de attractie stil moest worden gezet, omdat iemand een selfiestick gebruikte en daar een probleem mee kreeg. Het park heeft daarom besloten de sticks nog wel toe te laten in het park, maar een verbod in te stellen op het uitschuiven in de achtbaan. Bij de attracties waar de selfiestick niet gebruikt mag worden, zijn aparte borden geplaatst.

Dit park is niet het enige park dat een verbod heeft ingesteld op selfiesticks. Ook op verschillende festivals, in andere parken, in concerthallen en musea is het niet meer toegestaan om de selfiestick te gebruiken en op sommige plekken mag hij zelfs niet eens worden meegenomen.

De selfiestick is een speciale stick waarop een smartphone gemonteerd kan worden. Door de stick uit te schuiven, lukt het makkelijker om een selfie te maken, van jezelf of van een groep mensen. Op het handvat van de stick zit een knop waarmee de fotoknop op de mobiele telefoon geactiveerd wordt. De stick was eerst vooral populair onder Japanners en Chinezen, maar is tegenwoordig ook in Nederland overal te zien.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021