Excite

Sfeervol verblijf in Rome

Rome: het is een van de bekendste steden van de wereld, niet in de laatste plaats omdat Vaticaanstad hier te vinden is.

Dat Rome de hoofdstad van Italië is, hoeven we waarschijnlijk niet te zeggen. Minder bekend is wellicht dat er waarschijnlijk geen andere stad is die zoveel verschillende stijlen cultuurperiodes heeft. De geschiedenis van Rome is namelijk 2500 jaar geleden al begonnen; in de Romeinse tijd was het ook al de hoofdstad.

Dit merk je al snel als je rondloopt in de stad. Je zult zien dat er veel verschillende stijlen in bouwwerken te zien zijn. Bekende bezienswaardigheden, in bijzondere bouwstijlen, zijn natuurlijk het Colosseum en het Pantheon.

Wie lekker iets wil eten of drinken kan ook goed terecht in Rome. Opmerkelijk is wel dat alle drankjes die je staand drinkt, goedkoper zijn dan aan een terrasje. Cafés kennen ze bijna niet in Rome, koffiebars des te meer.

Reizigers die met de metro gaan hoeven niet bang te zijn verstrikt te raken in een doolhof van lijnen. Rome heeft er maar 2, lijn A en B. De meeste bezienswaardigheden kunnen hiermee bereikt worden, het oude centrum helaas nog niet. Hier komt nog wel verandering in, lijn C is in aanleg en een vierde lijn staat in de planning.

Wie besluit een ritje met de taxi te maken doet er goed aan goede afspraken te maken. Er rijden veel illegale taxi’s rond. De legale taxi’s zijn te herkennen aan de kleur, namelijk geel of wit. Gecertificeerde taxi’s hebben tevens een gele sticker op de zijkant zitten. Kies daarvoor, ook als de illegale taxi goedkoper lijkt. In dit geval is goedkoop meestal duurkoop!

Afbeelding: Flickr account David Paul Ohmer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020