Excite

Sicilië spreekt tot de verbeelding!

Het Italiaanse eiland Sicilië spreekt tot de verbeelding. Niet alleen ligt hier de oorsprong van de hedendaagse maffia, het is ook het eiland van de vulkaan Etna. Voor een bijzondere last minute vakantie boek je een last minute naar dit spannende eiland.

Maak het jezelf gemakkelijk, en boek een last minute vliegreis in combinatie met accommodatie. Er is voldoende keus in hotels en appartementen op het eiland. Zoek zelf op het internet naar de last minute vakanties die jou het meeste aanspreken, of laat je bij de plaatselijke reisbureau informeren over de mogelijkheden.

Het voordeel van het boeken van een complete vakantie is dat je, eenmaal geland op Sicilië, geen tijd hoeft te verliezen aan het zoeken naar een plaats om te overnachten. Je kunt meteen op pad om het eiland te gaan verkennen. Er is zo ontzettend veel te zien en te beleven!

Kenmerkend voor Sicilië is natuurlijk de vulkaan Etna, in het oosten nabij Catania. Deze vulkaan is als een enorme bult nadrukkelijk in het landschap aanwezig. Eromheen is de grond veel vlakker, en wordt er veel fruit verbouwd. In de zomer is het hier zo droog dat het land een goudgele kleur aanneemt.

Ga ook zeker eens ijs eten op Sicilië, dit is namelijk een bijzondere aangelegenheid. Ze serveren hier een waterig ijsje, soms met slagroom, vergezeld van een broodje. Vaak wordt dit gerecht, granita genoemd, bij het ontbijt gegeten. het is de bedoeling dat je het broodje in het ijsje doopt. Een absolute favoriet bij de lokale bevolking!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Hermès

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020