Excite

Sicilië: Wijn en prachtige taferelen

De meest trendy wijnen van deze eeuw, zijn de wijnen die gemaakt worden van druiven uit Sicilië. Vooral de wijnen die afkomstig zijn uit de regio rond de vulkaan Etna zijn erg populair. Er zijn hier veel gunstige omstandigheden voor de wijnbouw. Er is het mediterrane klimaat en een vruchtbare grond dankzij de vulkaan.

Sicilië heeft behalve de goede wijnen nog veel meer te bieden. Zo kun je een trip maken naar de Etna om hier prachtige wandeltochten te maken. Ook kun je naar Vulcano, een plek waar je van de zee kunt genieten en waar je een heerlijk modderbad kunt nemen.

In het stadje Siracusa kun je zien hoe er vroeger werd geleefd. Deze Griekse nederzetting heeft nog veel sporten nagelaten van het verleden. Je kunt er heiligdommen, theaters, catacomben en andere monumenten zien. Ook is er een museum waar je de bijzonderste historische stukken kunt zien. In Sircasua is ook het Oor van Dionysios, een bijzondere grot met veel historie.

Ook in de andere steden op Sicilië kun je veel bijzondere monumenten bekijken, zoals theaters, kastelen en grafmonumenten. Ook zijn er veel mooie pleinen met prachtige uitzichten op de kust en de kleine eilandjes in de zee.

Op Sicilië kun je zeer goed eten. Er zijn veel goede restaurants met vooral pasta- en visgerechten. De prijzen van de eettentjes verschillen behoorlijk. En vergeet ook zeker het heerlijke ijs niet. In Sicilië is er tevens een heel speciale ijslekkernij: een broodje ijs.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020