Excite

Singapore: ver en veilig

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië. Het land staat bekend als een bijzonder veilige vakantiebestemming. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden en heb je er prachtig weer. Je kunt er ook heel goed winkelen en er zijn veel merkspullen te krijgen tegen een lage prijs. De hoofdstad van Singapore is de gelijknamige plaats Singapore.

Neem eens een kijkje in Chinatown, waar het vooral ’s avonds tot leven komt met een markt en eettentjes. Er zijn ook veel Chinese winkels te vinden. Je kunt ook naar Little India, waar de Indiase gemeenschap bij elkaar komt. De Orchard Road is een weg met grote winkelcentra, hotels en eetgelegenheden. Het is zeker de moeite waard hier rond te lopen.

Wie tot rust wilt komen gaat naar het eiland Sensota. Je vindt hier de mooiste stranden van heel Singapore en je kunt er veel historie en cultuur vinden. Je kunt ook tot rust komen door naar de Botanische tuinen van Singapore te gaan. Hier kun je veel verschillende soorten planten tegenkomen, waarvan enkele zeer zeldzame. Met de kinderen kun je een dagje naar Singapore Zoo, één van de beste dierentuinen van Zuidoost-Azië. Vlak naast de Singapore Zoo vind je de Night Safari, waar je dieren ’s nachts kunt zien. Vogelliefhebbers gaan naar Jurong Birdpark. Hier zitten honderden vogelsoorten vanuit de hele wereld.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020