Excite

Geraak helemaal van de kaart door het aanbod van Europese singles

Link naar deze kaart:

Als je deze kaart leuk vindt en er graag naartoe zou linken, gebruik dan deze code om een link te creëren naar jouw website::

Er zijn duizenden redenen om een bepaalde vakantiebestemming te kiezen, nietwaar? Als je helemaal wild bent van dieren, dan verkies je wellicht ruwe, bosrijke gebieden. Verkies je eerder steile bergwandelingen of luieren aan het strand, dan kan je in Europa wel je gading vinden met een ruim aanbod aan zandstranden en bergachtige skiresorts. Maar wat te doen als je belangrijkste motivatie om op reis te gaan, het versieren van meisjes is (of jongens, want laten we gewoon eerlijk zijn, nietwaar dames?). Hoeveel informatie kan je effectief vinden over het flirt- en datingpotentieel in een stad?

Singles op zoek naar een spetterende vakantie?

singles in europe

Dankzij de magie van de moderne statistiek hebben we de beste ‘singles hotspots’ in Europa van deze zomer voor je in kaart gebracht! Dus welke steden scoren hoog op de 'flirt-en-date’ meter en waar kun je als single reiziger het best naar toe? De Excite Single-o-Matic reiskaart helpt je bij het kiezen van je perfecte vakantieavontuur deze zomer. Een paar voorbeelden

Singlevakanties en alleen reizen

Ben jij een lady van tussen 18 en 24 jaar? Dan moet je zeker je vakantie doorbrengen in Londen, want de Engelse hoofdstad bruist van de single jongens van jouw leeftijd! Ben je echter een señor van in de twintig? Focus je dan op de Spaanse stad Granada. In Spanje, en met name in Granada, ligt het percentage single vrouwen namelijk een stuk hoger. Veel concurrentie op de datingmarkt zul je hier niet hebben. :)

Zoek je het liever wat ouder? De kans om een single vrouw van in de veertig tegen te komen is het grootst in de Ierse hoofdstad Dublin. Boek dus snel, want voor je het weet, gaat al dat fijns aan je neus voorbij! Vooral de dames moeten niet te lang wachten, want hoe ouder je wordt, des te moeilijker het wordt om die perfecte single man op te sporen. Waar wacht je nog op?

Hoe kan je die perfecte single mannen- of vrouwensteden vinden?

singles europe

Sleep simpelweg het rechterbalkje bovenaan in de kaart om het bereik van de grafiek aan te passen en om zo aan te geven in welke leeftijdscategorie jij geïnteresseerd bent (let op het leeftijdsverschil dat voor jou acceptabel is). Je zal cirkels te zien krijgen die de top 70 aangeven van steden die het meest bezocht worden. De grootte van de cirkels geeft het percentage single mannen (blauwe cirkels) en single vrouwen (rode cirkels) weer.

Wanneer je met een groep vrienden reist die allemaal single zijn, of je reist gewoon alleen, is het erg belangrijk om de juiste vakantiebestemming te vinden. Waarom de dingen ingewikkeld maken als je ook kan kiezen voor een stad waar de datingcompetitie laag ligt? Kom op, probeer het eens uit!

Datasets

Je vraagt je misschien af hoe we aan deze gegevens zijn gekomen. We zullen je dat verklappen! De lijst met de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa haalden we van Euromonitor. Vervolgens namen we de straal van de cirkels op basis van het bevolkingsaantal van elke stad zoals te vinden is op Eurostat. Het percentage singles in elke stad werd dan weer berekend gebruik makend van het Facebook Ads Platform dat statistisch relevante ratio’s weergeeft voor Europa.

Als je deze kaart leuk vindt en er graag naartoe zou linken, gebruik dan deze code om een link te creëren naar jouw website:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020