Excite

Skieën vlak over de grens in Winterberg Duitsland

Winterberg is een van de 19 skigebieden in Duitsland gelegen in het Sauerland. Op slechts 319 km afstand van Utrecht is het een ideale bestemming voor Nederlandse wintersportfans die geen tijd en zin hebben om helemaal af te reizen naar Oostenrijk of Zwitserland voor een dagje of weekendje skiën.

Winterberg is het grootste en meest samenhangende skigebied van het Sauerland. Met behulp van meer dan 20 skiliften kun je elk van de zes bergen in je eigen tempo ontdekken. Winterberg is erg populair onder de wintersporters. Jaarlijks komen duizenden sporters bijeen en het is dan ook geen wonder dat je soms in de rij moet staan bij een lift. Wil je het liefst rustig kunnen skiën zonder van je sokken te worden gereden? Ga dan door de week naar Winterberg omdat in de weekends de rijen voor de liften vaak erg lang zijn.

Winterberg beschikt over ruim 15 km aan pistes. Per piste varieert de steilheid. Zo zijn er vrij vlakke oefenhellingen voor de meer onervaren wintersporters die nog bang zijn om zich te bezeren tot hellingen waar je met een enorme snelheid de berg af kan racen. In Winterbergen is men niet gebonden aan daglicht. Met behulp van kunstmatige verlichting is de piste zelfs 's avonds nog voldoende verlicht waardoor je de hele nacht nog door kan skiën.

Ook snowboarders en liefhebbers van het rodelen kunnen hun hart ophalen in Winterberg. Voor de mensen die het liever wat rustiger aan doen bestaat er uitgebreid de mogelijkheid om te langlaufen op een route van tientallen kilometers lang.

Wanneer in het voorjaar de sneeuw enigszins begint de smelten, worden sommige pistes kunstmatig besneeuwd gehouden door moderne sneeuwinstallaties. Op die manier kan de winterpret zo lang mogelijk gerekt worden en kunnen de liefhebbers optimaal genieten van de sneeuw.

Heb je dus zin in een sportief uitje? Ga dan eens naar Winterberg in Duitsland en begeef je in een winterwonderland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020