Excite

Op zoek naar leuke skigebieden?

Ieder jaar laten duizenden mensen zich verleiden tot een wintersportvakantie. Wie op zoek is naar leuke skigebieden, kan zijn of haar hart ophalen: er zijn er ruim 300 te vinden. Juist omdat er zo veel skigebieden zijn, is er voor ieder wat wils. Naar welk skigebied jij uiteindelijk afreist, hangt dus af van je eigen wensen en voorkeuren.

Een skigebied kiezen

Bij het bepalen van je vakantiebestemming houd je natuurlijk rekening met diverse factoren:

  • Locatie
  • Niveau pistes
  • Seizoen
  • Prijzen
  • Wel of geen kinderen
  • Overige wensen

Locatie

In ruim 20 landen vind je skigebieden: Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Andorra, Italië, Slovenië, Noorwegen en Zweden zijn slechts een paar voorbeelden. Wil je het liefst zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn of ben je een echte kilometervreter die zingend in de auto zit?

Niveau pistes

Een beginnende wintersporter zal waarschijnlijk andere voorkeuren hebben dan een expert. De gevorderden onder ons reizen graag af naar skigebieden die veel rode of zwarte pistes hebben, de beginners houden het liever bij blauwe pistes.

Seizoen

Wanneer je hartje winter op zoek gaat naar een wintersportbestemming, heb je natuurlijk meer sneeuwzekerheid dan in de andere seizoen. Als je wilt gaan skiën, langlaufen en/of snowboarden, heb je wel sneeuw bij nodig! Hooggelegen skigebieden bieden de grootste sneeuwzekerheid.

Prijzen

Het ene skigebied is het andere niet en het ene land is een duurdere vakantiebestemming dan het andere. Let niet alleen op de prijzen van de skigerelateerde zaken (skipas en dergelijke), maar ook op de prijzen van eten, drank en eventueel sigaretten.

Wel of geen kinderen

Ouders die hun kroost meenemen op skivakantie, hebben vaak andere wensen dan jongeren die zich willen uitleven in de sneeuw en daarna de après-ski.

Overige wensen

Zoek je tijdens je vakantie vooral de gezelligheid op, of kom je voor je rust? Een romantische vakantie met z'n twee is nu eenmaal wat anders dan met een hele groep aan de boemel gaan.

Hulp bij je keuze

Juist omdat er zoveel skigebieden zijn, zie je misschien al snel door de bomen het bos niet meer. Op internet zijn diverse sites te vinden waar verschillende skigebieden met elkaar vergeleken worden, zoals bijvoorbeeld wintersporters.nl. Ook kan je uiteraard eens rondvragen bij familie, vrienden, buren en collega's. Kies bij voorkeur iemand uit die ongeveer dezelfde wensen heeft als jij, anders kan je alsnog bedrogen uitkomen.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020