Excite

Waar vind je skigebieden in Amerika?

Er zijn ontzettend veel skigebieden in Amerika, namelijk ruim vijfhonderd. Deze zijn doorgaans allemaal begonnen als familiebedrijven. Velen ervan zijn uitgegroeid tot goedlopende bedrijven. In Amerika zijn ook erg veel stoeltjesliften te vinden. Japan is het enige land ter wereld dat er meer heeft.

Overal in Amerika heb je skigebieden, zelf op plekken waar je het niet meteen verwacht, zoals Hawaï. Toch vind je de meeste en bekende skigebieden in het westen en oosten. Er zijn er ook een aantal in het midwesten. De skigebieden in het Westen hebben veel uitdagingen, omdat er veel hoge bergen zijn, waaronder de bekende Rocky Mountains. Ook zijn er vaak goede voorzieningen aanwezig en kun je er de nodige luxe vinden.

In het Oosten van Amerika heb je meer skigebieden die wat lager zijn. Wat wel bijzonder is, is dat de pistes goed verlicht zijn, zodat je er kunt nachtskiën. Ook zijn er erg veel voorzieningen om sneeuw te hebben, ook op warmere dagen. Hierdoor kun je er lang skiën: van oktober tot - in sommige gebieden - juni.

Wereldwijd is Amerika toonaangevend als het gaat om de wintersport. De pistes zijn van zeer goede kwaliteit en wanneer je ergens wilt overnachten heb je talloze mogelijkheden: er zijn simpele accommodaties, maar je kunt ook in luxe resorts verblijven.

In Amerika worden pistes niet genoemd met de lengte die ze hebben, maar in plaats daarvan noemen ze de oppervlakte. Ook heten de pistes 'trails' en heeft iedere trail een eigen naam. Vaak kun je wel een kaart krijgen met daarop de trails.

 (photo © Jason Spaceman)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020