Excite

Skivakantie in Duitsland

Skivakantie Duitsland

Een skivakantie in Duitsland is een echte aanrader. Duitsland is voor Nederlanders sowieso al een zeer populaire vakantiebestemming en ook in de winter kun je er dus prima terecht. Er zijn veel interessante wintersportgebieden waar je heerlijk kunt skiën, snowboarden of langlaufen.

Winterberg

Winterberg ligt slechts 325 kilometer van Utrecht vandaan en is dus heel makkelijk in een paar uur te bereiken. Winterberg ligt op een hoogte van zo'n 650 meter en er zijn veel faciliteiten voor de wintersporters. Zo heb je er skipistes en plekken waar je kunt snowboarden. Ook zijn er twee skischansen en is er een officiële bobsleebaan. Ook zijn er talloze restaurants en Winterberg is een ideale bestemming voor gezinnen.

Willingen

Ook Willingen is heel goed te bereiken met de auto vanuit Nederland. Deze skiplaats is minder groot dan Winterberg, maar heeft toch nog erg veel te bieden voor de wintersporters. Er zijn middelzware en gemakkelijke afdalingen. Ook voor mensen die graag langlaufen zijn er veel opties. Het is een gebied waar helaas geen sneeuwzekerheid is. Wel hangt er een fijne sfeer en is het ook geschikt om met de kinderen te bezoeken.

Allgau

Allgau ligt in de buurt van de grens met Oostenrijk. Het ligt dus verder weg dan de andere twee locaties die we noemen, maar daardoor heb je misschien wel meer een vakantiegevoel. Het is een groot gebied met veel verschillende skimogelijkheden. Er zijn hoge bergen te vinden en je kunt er dus genoeg uitdaging krijgen. Als je je skivakantie wilt combineren met een kunstreis, dan is Allgau ook zeker de moeite waard.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020