Excite

Skivakantie in het koude Noorwegen

Noorwegen is een zeer geschikt land voor alpine skiën. Er zijn veel skigebieden in Noorwegen, maar ze zijn niet te vergelijken met de skigebieden die we kennen in Oostenrijk of Duitsland. Sowieso zijn er amper grote hotels te vinden, maar overnacht je in een gezellig vakantiehuisje. Deze zijn erg sfeervol en zorgen ervoor dat je een leuke skivakantie hebt.

Behalve skiën kun je ook veel andere wintersporten doen. Aangezien Noorwegen bij Scandinavië hoort, dan kun je kun je ook zeker eens een elandsafari doen. Dit is een bijzondere activiteit die je bijna nergens kunt doen. Je kunt ook op een sneeuwscooter rijden of een stuk langlaufen. Noorwegen is nog heel puur voor een skivakantie, want je hebt er nog geen echte massatoerisme. Toch zijn er duizenden loipen te vinden en kun je les krijgen van professionele skiërs en langlaufers.

Je kunt gemakkelijk een vakantiehuis huren in Noorwegen. Er zijn er heel veel beschikbaar en je kunt zelf bepalen waar je ongeveer in Noorwegen verblijft. Het kan aan te raden zijn om tijdig te reserveren. Het makkelijkste is waarschijnlijk om te vliegen naar Noorwegen, maar er gaan ook bussen en treinen naar het land. Wanneer je vliegt, zorg dan dat je je eventuele skispullen goed verzekerd hebt.

Afbeelding: Flickr account nonanet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020