Excite

Skivakantie in Zweden

Van november tot mei verandert Zweden in een sneeuwparadijs. Scandinavië wordt steeds populairder onder wintersportliefhebbers. Beginner of gevorderde, jong of oud, romantisch met zijn tweetjes of met een groep vrienden, Zweden is de perfecte winterbestemming voor iedereen.

Veel mensen denken dat Zweden duur is, terwijl liftkaarten hier bijvoorbeeld relatief goedkoop zijn. Net als in de Alpen hangt het er vanaf hoe je je geld wilt uitgeven. Elke dag naar een luxe bergrestaurant gaan is duur, maar wat betreft een ‘normale’ skivakantie ben je in Zweden niet per se duurder uit dan in andere wintersportlanden.

Een skivakantie in Frankrijk, Zwitserland, Italië of Oostenrijk biedt daarnaast niet dezelfde omstandigheden die de Scandinavische wintersportlanden bieden: absolute sneeuwgarantie, rustige pistes, geen lange wachtrijen bij liften en prachtige en betaalbare chalets in plaats van grote, moderne appartementencomplexen in de Alpen. Wat dat betreft is Zweden als wintersport vakantieland nog niet massaal ontdekt.

Het bekendste skigebied in Zweden is Åre. Dit skigebied wordt ook wel ‘de juweel van de Zweedse bergen’ genoemd. Åre bevindt zich op 372 meter hoogte en met 83 liften, 98 kilometer aan pistes en 180 kilometer aan langlaufroutes, is Åre een fantastische bestemming voor iedereen.

Åre bestaat uit de dorpen Björnen, Åre Village en Tegefjäll/Duved. Björnen is de perfecte bestemming voor families en beginners. In Åre Village vind je alles, zowel op de pistes als in één van de vele kroegen. Tegefjäll/Duved is de favoriete bestemming van de lokale bevolking.

Naast sneeuwgarantie van december tot en met Pasen en fantastisch skiën en snowboarden, biedt Åre tal van activiteiten. Zo kun je er deelnemen aan een hondensledetocht of een sneeuwscootersafari.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Caroline Bennett

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020