Excite

Klaar voor een snowboard- of skivakantie in het Zillertal?

Een snowboard- of skivakantie in het Zillertal is een wintersportvakantie in het grootste wintersportgebied van Oostenrijk. Reden genoeg dus om bij dit gebied stil te staan als je je vakantie gaat boeken!

Zillertal Arena De Zillertal Arena ligt in het Oostenrijkse Tirol. Deze bekende wintersportregio heeft talloze snowboard- en skigebieden, waarvan Zillertal de grootste is. Zillertal Arena bestaat uit ruim 160 kilometer pistes en er zijn bijna 50 skiliften die je van A naar B brengen. Zillertal Arena verbindt Zell am Ziller (ook in Tirol) met Köningsleiten en Hockrimml (beide gelegen in Salzburgerland).

Dorpen in Zillertall

Voor je snowboard- of skivakantie in Zillertal wil je natuurlijk wel weten waar je een hotel of pension kunt boeken. Een bekend dorpje is Zell am Ziller, dat populair is vanwege zijn goede bereikbaarheid. Het ligt niet hoog, maar neem je een lage piste, dan bereik je daarmee de hoger gelegen Wiesenalm en het daarbij behorende skigebied. Andere dorpen zijn Könlingsleiten, Gerlos, Wald im Pinzgau en Krimml.

Lessen in Zillertal Arena

Er zijn in Zillertal Arena maar liefst acht verschillende ski- en snowboardscholen waar je terecht kunt als beginner en gevorderde. Is je Duits niet zo goed? Geen nood, want veel leraren spreken gewoon Nederlands. Je kinderen kunnen dus ook makkelijk terecht in één van de beginners- of gevorderdenklasjes.

Sneeuwzeker?

Heel Zillertal Arena is sneeuwzeker. Elk jaar ligt sowieso Köningsleiten bedekt met een flink pak sneeuw. Mocht er wat minder vallen in bepaalde periodes, dan staan de sneeuwkanonnen paraat om de pistes toch nog goed begaanbaar te houden. Er is ruim 170 hectare kunstsneeuw voorhanden - genoeg dus om verzekerd te zijn van sneeuw.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021