Excite

Slapen in Dubrovnik

Dubrovnik is een van de mooiste steden aan de Adriatische kust. Voor de manier waarop het zijn cultuurmonumenten beschermde, ontving de stad zelfs een gouden medaille. De oude binnenstad van Dubrovnik, met zijn kilometers lange vestingsmuur, staat op dan ook geheel terecht op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Voor de kust van Kroatië zit je in Dubrovnik meer dan goed. Bezoek de fijne stranden en geniet van het mooie weer in de zomer. De inwoners zijn daarbij erg vriendelijk en er wordt Engels gesproken door de meesten. Tijdens een wandeling door het oude centrum kun je bovendien ook leuk winkelen of ergens wat eten of drinken.

Hotels en andere accommodatie heeft Dubrovnik ook genoeg. Voor weinig geld slaap je in een sobe, de Kroatische variant van een bed and breakfast. Verder zijn er diverse twee- en driesterrencampings te vinden. Slaap in een tent of huur een stacaravan die al helemaal voor je is ingericht. Maak vanuit je hotel eens een uitstap naar de prachtige kleine vissersdorpen in de omgeving, of bezoek één van de eilanden voor de kust.

Als je besluit in een hotel te overnachten, dan heb je de keuze uit alles van eenvoudige tot superdeluxe hotels. Voor de luxere hotels zijn vaak aantrekkelijke aanbiedingen beschikbaar. Zo slaap je in Hotel Grand Park al een week voor iets meer dan 200 euro per persoon. Voor minder dan 400 euro per persoon kun je zelfs een week naar vijfsterrenhotel Excelsior.

Afbeelding: Flickr, Michael Cavén

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020