Excite

Slapen op de luchthaven: mag dat?

Na de uitbarsting van de vulkaan op IJsland moesten veel mensen noodgedwongen de nacht doorbrengen op een luchthaven. Niet echt fijn, maar mocht je stranden op Schiphol, dan tref je het zo slecht nog niet. Schiphol blijkt namelijk een prima slaapplek te zijn.

Sterker nog, uit de lijst die de website Sleepinginairports.net heeft opgesteld, is Schiphol de beste luchthaven in Europa, als het gaat om overnachten. Dit blijkt onder meer uit de recensies die jongeren hebben ingediend. Een heel sterk punt van Schiphol is de hoeveelheid voorzieningen. Er zijn veel en uitgebreide toiletten, je kunt er goed eten en er is ook van alles te doen. Ook op de wereldlijst scoort Schiphol goed en volgt de luchthaven van Nederland na Singapore, Seoul en Hong Kong.

Om je verblijf op een luchthaven nog aangenamer te maken, kun je zelf natuurlijk bij het inpakken vast rekening houden met eventueel oponthoud. Neem bijvoorbeeld altijd je toilettas in je handbagage mee. Denk er wel aan dat je geen grote verpakkingen met vloeistoffen mee mag nemen.

Zorg er daarnaast altijd voor dat je iets leuks in je handbagage hebt: een boek, een spelletje, reservebatterijen of een puzzelboekje. Minder logisch, maar wel heel praktisch: een kussensloop. Mocht je nu echt onverwachts stranden op het vliegveld, dan kun je daar wat in stoppen en heb je toch een hoofdsteun. Mocht je echt ruimte over houden, kun je altijd nog een dun dekentje meenemen, zodat je ook geen kou hoeft te lijden.

Afbeelding: Flickr account René Ehrhardt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020