Excite

Snel de goedkoopste vlucht en ticket vinden doe je zo!

Hoe kan ik het goedkoopste vlucht ticket vinden? Dit is een vraag die veel reizigers zichzelf stellen. Dat is ook niet zo raar aangezien de prijs van een vliegticket snel kan oplopen. Zelfs bij reisbestemmingen die maar een uur of twee vliegen zijn, kan het heel wat schelen als je even verder zoekt en onderstaande tips gebruikt.

Goedkope luchtvaartmaatschappij

Wees flexibel op gebied van luchtvaartmaatschappijen en vlieghavens. In plaats van Schiphol of KLM, zou je ook kunnen kiezen voor goedkopere vluchten die te vinden zijn bij de minder bekende luchtvaartmaatschappijen.Vergelijkingssites als Cheaptickets.nl geven je voor een ingegeven bestemming en reisdata alle mogelijke luchtvaartmaatschappijen op een rij waardoor het makkelijk wordt om het goedkoopste ticket eruit te kiezen.

Kleinere luchthaven

Flexibiliteit omtrent je vertrekhaven kan ook een flinke besparing opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de luchthaven van Eindhoven, of zoek eens een luchthaven buiten Nederland, zoals in Charleroi, Brussel of Keulen voor flinke prijsverschillen. Meestal is de luchthavenbelasting op kleinere vliegvelden een stuk lager dan bij de grotere, bekende luchthavens. Let wel op dat je de reiskosten om naar de luchthaven te reizen meeneemt in je totaal berekening om te kijken of je op het einde van de rit dan nog steeds goedkoper uitkomt. Vaak komt het neer op een afweging tussen prijs en reistijd en -gemak.

Zo vroeg mogelijk reserveren of last-minute?

Het vroeg reserveren van een vliegticket is een aanrader aangezien je dagelijks op je gemak de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen kunt bekijken totdat u een voordelige vlucht hebt gevonden. Boek de vlucht dan ook gelijk aangezien enkele dagen of zelfs uren later de prijs alweer kan zijn gestegen. Een last-minute aanbieding kan goed uitpakken voor je wanneer je flexibel bent in je reisbestemming en vertrekdatum, voornamelijk in het hoogseizoen, voorjaar- of kerstvakantie. Een erg groot nadeel is dat je het risico loopt dat je geen geschikte last-minute aanbieding vindt en alsnog duurder uit komt.

Tijdstip om te reizen

Eén ding is zeker wanneer je op zoek bent naar een goedkope vlucht: boek best niet tijdens populaire reisperiodes! Tijdens het hoogseizoen, nationale feestdagen en schoolvakanties zijn de vluchten namelijk over het algemeen duurder dan in andere periodes. Bovendien loont het ook te kijken op welke dag je vertrekt. De voordeligste vluchten vertrekken meestal op dinsdag, woensdag en donderdag. Kies daarnaast ook voor een ochtend- of nachtvlucht, aangezien 's morgens vroeg of 's nachts de vluchten over het algemeen goedkoper zijn dan in de middag of in de late avond.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020