Excite

Sorrento: Prachtig Italië!

Een van de populairste vakantiebestemmingen van Italië is Sorrento. En dat is niet zo vreemd, met steden als Napels, Capri, Positano, Amalfi, Procida en Ischia op (een figuurlijk) steenworp afstand. Maar wat maakt dit oude vissersdorpje toch zo uniek?

Goethe schreef ooit al eens een gedicht over het lieflijke plaatsje, maar pas echt bekend werd het met het liedje ‘Torna a Surriento’, dat onder andere door Elvis Presley ten gehore werd gebracht. Sorrento is de belangrijkste plek van het Sorrentisch Schiereiland en is ongekend populair onder toeristen.

Houd je van lekker warm weer, dan is Sorrento in ieder geval een prima plek. Over het algemeen vriest het er nooit, dus zelfs in januari kun je er nog prima terecht. Je kunt heerlijk uitkijken over de golf van Napels, maar ook plekken als de Vesuvius en het historische Pompeii liggen binnen handbereik. De grote steden zijn goed bereikbaar door middel van veerboten.

Uiteraard worden ook de liefhebbers van geschiedenis en architectuur op hun wenken bedient als ze door de smalle en oude straatjes van het kleine stadje wandelen. Mocht je in de buurt zijn, vergeet dan zeker niet om deze prachtige plek eens te bezoeken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020