Excite

Spaanse disco's broeihaard Mexicaans griepvirus

Jongeren die deze zomer gaan feesten in Spanje, kunnen dat maar beter niet in de plaatselijke discotheken doen. Daar is de kans namelijk groot dat ze het Mexicaanse griepvirus oplopen.

Dit blijkt uit de cijfers van GGD Limburg-Zuid. In de provincie Limburg zijn inmiddels zestig gevallen van besmetting vastgesteld, waarvan het in dertig gevallen gaat om jongeren die in Spanje op vakantie waren geweest. Deze jongeren hadden daar een relatief milde variant van het virus opgelopen, waarvan ze slechts een paar dagen ziek zijn geweest.

Hoewel niet met zekerheid gezegd kan worden dat al deze jongeren het virus in de discotheek hebben opgelopen, zijn zij in ieder geval in Spanje besmet geraakt. Ook vakantiegangers die normaal gesproken niet naar disco’s gaan, maar wel Spanje aandoen, zijn dus gewaarschuwd.

Inmiddels zijn er wereldwijd echter wel al meer dan duizend mensen overleden aan het griepvirus en aangezien experts ook verwachten dat andere Zuid-Europese vakantielanden last zullen krijgen van besmettingshaarden, is dit zeker een reden om nog eens kritisch naar je vakantieplannen te kijken.

Voor chauffeurs en reisleiders wordt gekeken naar de mogelijkheden om een veilige werkplek in te richten. Hoewel er tot nu toe nog weinig klachten van deze twee werknemersgroepen geweest zijn, lopen zij vanwege hun contact met vakantiegangers een grotere kans besmet te raken met het virus.

Afbeelding: Flickr account xamonich_com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020