Excite

Spaanse koningin reist met Ryanair

De Spaanse koningin Sofiais pas 70 geworden. Pas geleden bezocht ze haar zieke broer in Engeland. Haar broer Constantijn, ook wel de ex-koning van Griekenland, onderging zaterdag een gecompliceerde operatie. Om naar Engeland te reizen heeft Koningin Sofia een vliegticket gekocht van Ryanair. Het retourtje dat ze kocht, kostte minder dan 100 euro.

Het koningshuis van Spanje liet weten dat het normaal is om zo te reizen. Leden van de Koninklijke familie gebruiken voor persoonlijke trips altijd de lijndiensten. In dit geval bleek Ryanair de beste optie te zijn. Het enige lid van de Koninklijke familie dat gebruik maakt van militaire toestellen voor privéreizen is koning Juan Carlos. Hierdoor blijkt het contrast met andere koninklijke families erg groot te zijn. Zo besteedde prins Charles vorig jaar nog zo’n 380.000 euro voor een vlucht naar New York. Ook in België gaat het niet zoals in Spanje. Albert en Paola mogen wegens veiligheidsredenen niet met lijnvluchten vliegen. Ze pakken daarom met regelmaat een privévliegtuig. De kosten zijn in 2008 opgelopen tot 131.000 euro. Albert en Paola kregen daar altijd veel kritiek op, maar veranderden hun vlieggedrag er niet door.

Ryanair maakt van de gelegenheid gebruik. Dat zelfs een koningin met Ryanair reist is wel hele mooie reclame. Het bedrijf liet in een verklaring weten: ‘Alle passagiers worden bij ons behandeld als koningen en koninginnen.’

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020