Excite

Spaanse luchtvaartmaatschappijen: Nostrum en pulmantur

Onder de Spaanse luchtvaartmaatschappijen neemt Pullmantur een wel erg aparte plaats in. Pullmantur is amper enkele jaren actief als luchtvaartmaatschappij en is vooral aantrekkelijk voor fans van cruise- vakanties. Pullmantur specialiseerde zich in het aanbieden van totaalpakketten met een combinatie van verplaatsingen met het vliegtuig en een deugddoende cruisevakantie.

Regionale luchtvaartmaatschappij

Air Nostrum  is vooral bekend als een van de regionale Spaanse luchtvaartmaatschappijen. Het opereerde aanvankelijk onder de vlag van Iberia Regional, met Valencia als thuisbasis. Nu is Air Nostrum een onafhankelijk opererende carrier als franchise van Iberia Airlines, koploper onder de Spaanse luchtvaartmaatschappijen. Ondanks zijn regionale karakter, is Air Nostrum actief op 150 binnenlandse en internationale vliegroutes, naar meer dan zestig bestemmingen in acht Europese en Noord-Afrikaanse landen. Naast standplaats Valencia is Air Nostrum ook aanwezig op Barcelona International en Madrid Barajas. Air Nostrum is het bedrijvigst binnen Spanje, waar het vluchten naar alle binnenlandse luchthavens aanbiedt vanaf 39 euro. De komende maanden gaat het zijn aantal vluchten Parijs-Valladolid fors uitbreiden.

Pullmantur: luxe aan betaalbare prijzen

Pullmantur air is dus een het buitenbeentje onder de Spaanse luchtvaartmaatschappijen. Het maakte in de beginjaren negentig zijn eerste chartervlucht. Nu focust het zich meer en meer op gecombineerde cruise- vakanties (vliegtuig en cruise- schip) aan betaalbare prijzen. Het beschikt over vier boeiings en zes luxueuze cruise- schepen. Pullmantur brengt de luxe van een cruise- schip aan boord van zijn vliegtuigen. Momenteel geniet men op vele bestemmingen kortingen tot maar liefst 60 %. Een verplaatsing met het vliegtuig en een cruise- vakantie naar Bacara Beach kost 579 euro. Voor een luxe vakantie aan de Riviera Maya moeten we 859 euro moet neertellen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021