Excite

Spaanse sfeer in Zuid-Frankrijk: Perpignan

Perpignan is een stad in Frankrijk en de hoofdstad van het departement Pyrénées Orientales. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden. Je kunt de stad goed bezoeken voor een stedentrip en er bijvoorbeeld met de auto, bus of trein heengaan. Er zijn regelmatig aanbiedingen voor treinreizen.

Perpignan heeft vaak een Spaanse uitstraling, met veel sfeer en gezelligheid. Het hart van de binnenstad ligt richting het noorden en heet Place de Loge. Hier staat ook het beursgebouw, ofwel Loge de la Mer, dat in de veertiende eeuw is gebouwd. Het gebouw heeft de gotische stijl. In de binnenstad vind je nog meer historische gebouwen, zoals Hótel de Ville en Palais de la Députatio.

Het Palais des Rois de Majorque bezet ongeveer een kwart van de oude stad van Perpignan. Het paleis is gigantisch en heeft veel Spaanse invloeden. Er is een plein met arcaden koninklijke kapellen met fraaie fresco’s en tegels en een gotische ridderzaal. Compro Santo is een begraafplaats met veel historie.

In Perpignan kun je tevens veel musea vinden waarin je alles kunt leren over de historische stad. Ook kun je prachtige stadswandelingen maken, met of zonder gids. En bijkomen kan in één van de vele eetgelegenheden van Perpignan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021