Excite

Op vakantie naar Spanje

Ben je toe aan een ontspannende vakantie en heb je het even helemaal gehad met de regen, de koude en het gure weer? Ga dan lekker op vakantie naar Spanje! Dit prachtige land is al jaren een populaire vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Lekker genieten van de stranden aan de Costa's of op de Canarische Eilanden of genieten van het Spaanse binnenland en deze heerlijke cultuur.

Wat voor vakantie zoek je in Spanje?

Genieten van de rust of heerlijk opgaan in het uitgaansleven, een beetje cultuursnuiven of uitgebreid bakken aan het strand: in Spanje kan het allemaal. Dus voordat je enthousiast je koffers in de auto gooit, is het zaak eerst te bedenken naar wat voor soort vakantie je op zoek bent.

Strandvakantie in Spanje

Veel vakantiegangers zijn voornamelijk op zoek naar zon en strand. Geen wonder dat de Spaanse Costa's, de Balearen en de Canarische Eilanden al jarenlang een populaire vakantiebestemming zijn. De bekende jongerenbestemmingen, zoals Salou en Lloret de Mar, vind je aan de Costa Brava. Wie het liever wat rustiger aandoet of op vakantie gaat met (kleine) kinderen, zal eerder de Costa Blanca aandoen.

Natuur en fotografie

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het vulkanische eiland Lanzarote. Dit bijzondere landschap doet enigszins denken aan een maanlandschap. Ook Ibiza en Mallorca staan bekend om hun prachtige natuur.

Cultuur en kunst in Spanje

Cultuur- en kunstfanaten zullen genieten van onder andere de middeleeuwse en Romeinse overblijfselen in Castellon. Ook in Barcelona genieten vele liefhebbers van de werken van Antonio Gaudí. Verder is ook het museum van Dalí (gelegen in Figuerres) immens populair bij toeristen van alle leeftijden.

Golfen

Veel vakantiehuizen in Spanje hebben prachtige golfbanen in de buurt. Ook de wereldberoemde Valderrama Golf Course is hier te vinden!

Praktische informatie over Spanje als vakantiebestemming

De voertaal in Spanje is uiteraard Spaans, maar ook in het Engels zal je er zeker je weg kunnen vinden. Net als in Nederland wordt in Spanje met de euro betaald en kent men het alarmnummer 112. Ook de kwaliteit van de wegen is er prima. Wel moet je, zeker in de grote steden, oppassen voor zakkenrollers!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021