Excite

Spanje: parel van het zuiden

Een van de mooiste vakantielanden van Europa is Spanje. Het is niet voor niets dat talloze Hollanders jaarlijks weer afreizen naar het zuiden. Ook veel bekende Nederlanders hebben hier een tweede stekje, zodat ze lekker warm kunnen overwinteren, of gedurende het hele seizoen kunnen genieten van de zon.

Spanje is één van de Europese landen met een rijke geschiedenis. Het land deed mee aan de kolonisatie, voerde ontdekkingsreizen uit en vocht in oorlogen met andere landen. Het is dan ook niet voor niets dat de Spaanse cultuur niet alleen goed, maar ook heel breed ontwikkeld is. Vakantiegangers kunnen hier nog heel veel sporen van terugvinden. En dat is leuk, want dat betekent in dit geval dat er voor iedereen altijd iets leuks te doen is!

Het landschap van Spanje is opvallend. Iedereen kent natuurlijk de mooie kustlijnen en prachtige stranden die vooral in de zomer veel bezoekers trekken. Ook erg bekend zijn bijvoorbeeld de Pyreneeën. Het landschap kent een aantal belangrijke rivieren en veel bergketens. Het klimaat is divers, maar overwegend warm te noemen, zowel aan de kuststreken als in het binnenland.

Een vakantie naar Spanje kun je maken met de auto, met de bus of met de trein. En natuurlijk behoort vliegen ook tot de mogelijkheden; binnen een paar uurtjes ben je op de plek van bestemming!

Afbeelding: Flickr account Paulo Brandao

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021