Excite

Spanje pompt miljard in toerisme

Het gaat slecht met de economie en het toerisme heeft daar onder te leiden. Zo gaan er dit jaar minder Nederlanders naar het buitenland op vakantie. Een land dat daar veel last van heeft, is Spanje. Het is ongelooflijk hoeveel euro's het land jaarlijks verdient aan toerisme. Omdat deze sector zo belangrijk is voor de Spaanse economie, heeft de Spaanse regering besloten om een miljard euro te investering in de toeristische branche. Het toerisme kan de boost van de Spaanse overheid erg goed gebruiken en roepen dan ook ole vanwege het geld.

Een van de investeringen is de infrastructuur van Mallorca. Het eiland heeft het zwaar te verduren onder de crisis. Spanje stopt veel geld in een steunpakket voor het eiland, waarmee het gemoderniseerd kan worden. Dit moet het voor toeristen aantrekkelijker maken om naar het eiland te komen. Ook is er 500 miljoen euro apart gezet om kredieten te verlenen aan bedrijven die zich in zetten voor milieuvriendelijke of energiebesparende projecten. Ook bedrijven die toeristische locaties proberen te verbeteren voor gehandicapten kunnen uit dit potje geld lenen. Het Spaanse toerisme moet weer opbloeien, dat is het idee!

Tot slot krijgen nationale parken in Spanje 10 miljoen euro en worden gastronomische trekpleisters in het zonnetje gezet. Spanje wil meer aandacht voor deze plekken om zo meer toeristen te trekken. In de eerste helft van 2009 daalde het aantal toeristen met meer dan 11 procent. Aangezien de toeristische sector goed is voor anderhalf miljoen banen en 11 procent van het bruto nationaal binnenlands product, doet Spanje er goed aan deze bedrijfstak overvloedig te stimuleren. Bier wordt, vooralsnog, niet goedkoper in Spanje.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020