Excite

Spannend: reizen door Normandië

Normandië is één van de meest aansprekende gebieden in Frankrijk. Dat is namelijk de plek waar de Noormannen woonden. In 911 kreeg de leider van de Noormannen het stuk land in handen en vanaf dat moment bestond de bovenlaag van de samenleving vooral uit Noormannen. Ze hadden een eigen taal en eigen gebruiken, die na verloop van tijd ook steeds meer vermengd raakte met de taal en gebruiken van de oorspronkelijke bevolking, die Romaanstalig was.

Normandië is in de loop der jaren alleen maar gegroeid en dat maakt het tot zo’n uitzonderlijke bestemming voor reizen. Inmiddels wonen er in het hele gebied al 3,3 miljoen mensen. De meeste mensen wonen in de grootste steden, Rouen, Le Havre, Cherbourg, Caen en Évreux. Die groei heeft ook geografische gevolgen gehad: waar Rouen eerst nog de hoofstad was van heel Normandië, is de stad nu nog ‘slechts’ de hoofdstad van Haute-Normandie en moet de eer gedeeld worden met Caen, de hoofdstad van Basse-Normandie.

Als je tijdens een van je reizen in Normandië komt, neem dan ook zeker de tijd om de eetcultuur te ervaren. Normandië staat bekend om haar kazen. Zo komen bijvoorbeeld de pont l’Évèque, de livarot en de camembert hier vandaan. Ook appels groeien hier volop en vormen de basis van drankjes als cider en calvados. Normandiërs verwelkomen je graag en laten je met alle plezier kennis maken met hun keuken, gebruiken en indrukwekkende geschiedenis!

Afbeelding: Flickr account babinet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020