Excite

Speciale pelgrimstocht langs geschiedenis hamburger

Wat hebben Rome, Caïro, Valencia, Wales, Oxford, Novgorod, Versailles, Parijs, Hamburg, Boston, Tulsa en Miami met elkaar te maken? Niet veel, zul je op het eerste gezicht wellicht denken. Toch vallen al deze plaatsen binnen de groepsreis die touroperator STA Travel organiseert. Het is een soort pelgrimsreis. Logisch als je nog steeds verward bent. De steden worden bezocht in het kader van de Burger Pilgrimage Trip, een tour langs de belangrijkste mijlpalen uit de geschiedenis van de hamburger.

Jawel, de doodgewone hamburger, zoals wij die bij elke snackbar en fastfoodketen kunnen krijgen. De pelgrimstocht wordt dan ook georganiseerd met behulp van Burger King. Het geheel kost 3750 euo, duurt 35 dagen en komt in acht landen op drie continenten. Kortom, een halve wereldreis om de geschiedenis van een broodje vlees te ontdekken. Aangezien ´voedsel toerisme´ erg populair is, leek het STA Travel wel een goed idee om iets dergelijks te organiseren.

Van het Rome van de oude Romeinen, waar de hamburger exclusief vlees was voor de keizers, tot de steppen nabij Novgrod, waar tartaren het vlees zacht maakte door het onder hun zadel te leggen, alles komt aan bod. Genghis Khan introduceerde het vlees tenslotte in Moskou en de uiteindelijke versie met het broodje kwam tot stand dankzij Amerikaanse immigranten uit het Duitse Hamburg. Vandaar de lange, uitgebreide rondreis langs de evolutie van het broodje vlees. Een interessant concept. Als het net zo aan slaat als het onderwerp van de reis, dan hoeft de toeroperator zich geen zorgen meer te maken over de toekomt.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020