Excite

Speciale Twilight-route in Oregon

In de Amerikaanse staat Oregon is een speciale Twilight-route ontworpen. Dit is om in te spelen op de populaire boekenserie Twilight, van Stephanie Meyer. Het eerste boek is inmiddels verschenen en de productie is druk bezig met het tweede deel: New Moon. De film is grotendeels in de staat Oregon opgenomen.

Door de populairiteit van Twilight hoopt het verkeersbureau van Oregon, Travel Oregon, meer jongeren naar de staat te lokken. De roadtrip die door Travel Oregon is ontworpen, zorgt ervoor dat je even het gevoel hebt echt in de film te zitten. Je komt langs de verschillende filmsets. De verschillende sets liggen ongeveer een uur rijden van elkaar vandaan en allemaal in de omgeving van de stad Portland. Je kunt bijvoorbeeld The View Point Inn bezoeken, waar in de film de galascène zich afspeelt. De hoofdrolspelers dansen er op het gazon. Je kunt ook naar de Multnomah Falls, waar de film eindigt. De watervallen kun je het hele jaar door bewonderen en er zijn mooie wandeltochten langs de waterval.

Eén van de hoogtepunten van de tocht is toch wel het centrum van het dorpje St. Helens, dat diende als decor voor de restaurantscène met Edward en Bella. Ook kun je er even lekker uitrusten en heb je een goed zicht op de Colorado Rivier.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020