Excite

Sport en plezier in de sneeuw in Duitsland

Duitsland is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Ook op wintersportgebied hebben onze oosterburen veel te bieden. De Duitse wintersportgebieden bieden naast een prachtige natuur, een variëteit in hoogte en sneeuwzekerheid.

Duitsland is onder te verdelen in een aantal verschillende wintersportgebieden. Tussen deze gebieden is veel verschil. Niet alleen in hoogte, maar ook in de ligging in Duitsland. De meest verre skigebieden vanaf Nederland zijn het meest hoog en sneeuwzeker.

Bekende Duitse wintersportgebieden en plaatsen zijn Allgau, de Beierse Alpen, het Beierse Woud, Harz, Sauerland, Schwäbische Alb, Thuringerwald, Willingen, Winterberg en het Zwarte Woud.

Eén van de meest bekende wintersportgebieden van Duitsland is Sauerland . Dit gebied ligt ten oosten van Keulen, op een afstand van nog geen 320 kilometer van Utrecht. Sneeuwkanonnen zorgen voor sneeuwzekerheid in Sauerland. Het bekende Winterberg en Willingen vormen het centrum van Sauerland.

Een minder bekend skigebied in Duitsland is de Schwäbische Alb . Dit gebied ligt ten oosten van het Zwarte Woud (zuid west Duitsland). De streek is beroemd om zijn overweldigende natuur en imposante bergen. Je kunt er skiën tot 1500 meter hoogte.

Afhankelijk van hoe ver je wilt rijden en wat voor soort omgeving (hoogte) je prefereert, kun je dus een skigebied kiezen in Duitsland. Op bijvoorbeeld vakantie-wintersport.nl is meer te lezen over alle skigebieden in Duitsland.

Neckermann, Wintertrex en De Jong Intra hebben vaak aanbiedingen van skivakanties in Duitsland. Op tiscover.com kun je verschillende accommodaties met elkaar vergelijken. Op basis van reviews heeft Tiscover een ranglijst gemaakt van een aantal accommodaties in wintersportgebieden in Duitsland.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Anja Johnson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020