Excite

Sportief doen tijdens een skivakantie in Frankrijk

Vraag enkele Nederlanders om Frankrijk in een paar woorden te beschrijven en je zult al snel zon, natuur, strand en lekker weer horen. Minder mensen weten dat je in Frankrijk ook prima een skivakantie kunt vieren.

Frankrijk heeft veel te bieden op wintersportgebied. Er zijn schitterende pistes met een lengte van meer dan 7500 kilometer. Die kun je ook vinden in kleine dorpjes, mocht je geen zin hebben in het massale toerisme. Sneeuwzekerheid is een van de belangrijkste redenen dat Frankrijk zo massaal in trek is als bestemming voor een skivakantie.

Je kunt uit verschillende gebieden een keuze maken. Zo kun je de Franse Alpen bezoeken, naar de Savoie gaan of skigebied Les Trois Vallées bezoeken, waar Val Thorens deel van uitmaakt. Elk gebied heeft zijn eigen interessante omgeving en, ook niet geheel onbelangrijk, eigen aanbiedingen.

Mocht je geen ervaring hebben met skiën, dan kun je ter plekke lessen nemen. De eerste lessen zul je uitleg krijgen over de werking van de ski’s, hoe je ze aan en uit trekt en wat de beste houding is. Al snel zul je daarna zelf je eerste (kleine) afdaling maken! Ski artikelen kun je huren, maar je kunt ze ook zelf aanschaffen in Nederland. Voordeel van eigen materiaal is dat het exact op je lijf is aangemeten en dat je het tijdens je volgende skivakantie weer kunt gebruiken.

Een verblijf in een echt chalet maakt je vakantie natuurlijk helemaal af, in bijna alle gebieden staan ruime chalets te huur die van alle gemakken voorzien zijn. Zorg altijd wel dat je over een huurovereenkomst of reserveringsbevestiging beschikt om problemen ter plaatse te voorkomen.

Afbeelding: Flickr account visualpanic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020