Excite

Spotgoedkoop naar Australië

Een reisje naar Australië was tot voor kort alleen voorbehouden aan de happy few: zij konden een ticket van honderden of zelfs duizenden euro’s wel betalen. Nu kan er echter ook spotgoedkoop naar dit continent gevlogen worden: deze week is er al een aanbieding waarbij een retourtje slechts 180 euro kost. En dat is dan inclusief belastingen en andere kosten!

Prijsvechters doen hun best om zoveel mogelijk klanten naar hun luchtvaartmaatschappij te lokken en dat lukt natuurlijk het allerbest met scherpe prijzen. Met name AirAsia is hard bezig aan een opmars. Dit bedrijf heeft recentelijk weer een groot aantal nieuwe vliegtuigen besteld, waarmee ze hopen een voet tussen de deur te krijgen in zowel de Europese als de Aziatische markt.

Nu vliegt de maatschappij al op Londen, maar daar moeten straks ook andere Europese steden bij komen, zoals Parijs, Rome en misschien zelfs Amsterdam. Er wordt dan niet alleen op Melbourne gevlogen, maar ook op Kuala Lumpur en Perth.

Wie nog een kaartje wil kopen, moet er vroeg bij zijn. De actie zorgde eerder al voor een enorme aanloop op de website, waardoor deze enige tijd niet bereikbaar was.

Voor grote luchtvaartmaatschappijen is het in ieder geval een spannende ontwikkeling. Zij waren er tot nu toe van uitgegaan dat het goedkoop vliegen vooral regionaal zou blijven. AirAsia laat nu echter zien dat dit niet het geval is en als andere maatschappijen volgen, dan zou dat wel eens serieuze gevolgen kunnen hebben.

Afbeelding: Flickr account AMADEUS KANAAN

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020