Excite

Stad bedolven onder lava: Pompeii

Pompeii is een Romeinse stad in de Italiaanse provincie Napels. In 79 na Christus werd de stad bedolven onder het as, na een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. Hierdoor is Pompeii één van de best bewaarde Romeinse steden.

In de straten van Pompeii ga je terug in de tijd. Op verschillende plekken zijn stapstenen om de straat over te steken. In de huizen kun je goed zien welke oude ambachten er werden gedaan. Ook kom je alles te weten over de opbouw van de stad. Er zijn ook enkele mummies te zien, maar de meeste worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en kun je dus niet bekijken. Ook kun je verschillende badhuizen zien.

Museo Archeologico Nazionale is een museum met een grote verzameling objecten van vroeger. Eén van de dingen die als hoogtepunt wordt gezien in het museum tentoonstellingen uit de badhuizen van Pompeii. Bij deze tentoonstellingen kun je door middel van computeranimaties precies zien hoe de verwoesting van Pompeii en Hercaluneum.

Pompeii is goed te bereiken met de zowel de auto als de trein. Je kunt er een hele dag doorbrengen, maar ook alles al in een uur gezien hebben. De toegansprijs is ongeveer 10 euro en het stadje is de gehele dag geopend.  

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021