Excite

Staking Lufthansa raakt 150.000 passagiers

  • © Getty Images
Er is een nieuwe staking gaande bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Maandag en dinsdag worden ongeveer 1350 vluchten geschrapt, waardoor in totaal zo'n 150.000 passagiers getroffen worden. De piloten hebben het werk neergelegd, daarom kunnen de vluchten niet meer worden uitgevoerd.

De staking werd zondag aangekondigd door pilotenvakbond Cockpit. Maandagochtend wordt er nog gevlogen maar vanaf 12 uur 's middags stoppen de piloten met het werk en worden er geen korte en middellange afstandsvluchten meer uitgevoerd. Dinsdag zullen ook de piloten van langeafstandsvluchten mee doen. Naar verwachting zullen er woensdag ook nog een aantal vluchten uitvallen.

De piloten hebben het werk neergelegd omdat ze het niet eens zijn met de acties van het bestuur van Lufthansa. Dat bestuur overweegt verschillende bezuinigingsplannen, waarbij bijvoorbeeld de pensioenleeftijd omhoog zal worden gebracht. Gesprekken tussen de twee partijen liepen nog op niets uit.

Het is niet voor het eerst dat er actie gevoerd wordt. Eerder werden ook al acties gevoerd en moesten er duizenden vluchten geschrapt worden. Hoe lang de staking gaat aanhouden is vooralsnog onduidelijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021